Mijn favorieten

Aankoopbegeleiding

Niet over één nacht ijs
Een belangrijke beslissing als het kopen van een nieuwe woning gaat niet over één nacht ijs. Wij beseffen dat ten zeerste en staan u hier graag in bij. Door onze jarenlange expertise en ons grote netwerk kunnen wij oprecht beloven dat u geen spijt krijgt wanneer u een aankoopmakelaar in de arm neemt wanneer u een woning gaat kopen. U kunt kiezen voor ondersteuning tijdens het gehele aankooptraject of voor separate diensten.

Verandering van de markt
Waar jarenlang de verkopers aan de macht waren, is het nu de tijd aan de kopers. Nog nooit was het aanbod zo groot. Het is als koper dus goed om de juiste keuze te maken en u professioneel bij te laten staan. Er is meer mogelijk dan u denkt.

Een nieuw huis kiezen en bezichtigen
Uw nieuwe huis dient natuurlijk met zorg te worden gekozen. Wij hebben de kennis die noodzakelijk is om een goede keus te kunnen maken voor uw nieuwe woning. Wij stellen een zoekprofiel op met uw zoekwensen en houden u frequent op de hoogte van het nieuwste woningaanbod. Zo ontsnappen de aantrekkelijke woningen niet aan uw aandacht en bent u al op de hoogte van verkoop voordat de woningen op Funda.nl worden aangeboden. U krijgt het aanbod per e-mail of telefonisch.

De zoektocht en het resultaat
De zoektocht naar een geschikte woning is de laatste jaren ontzettend veranderd. Waar u vroeger langs de diverse makelaars ging om folders op te halen, kijkt u nu 's ochtends snel op het internet om te zien welke woningen nieuw in de verkoop zijn gekomen. U maakt een selectie en op het moment dat u een leuke woning gevonden heeft, maakt u een afspraak met de verkopend makelaar. Deze verkopend makelaar heeft als doel om een zo hoog mogelijke prijs te realiseren voor zijn opdrachtgever onder de meest gunstige voorwaarden. U bent "verliefd" op een woning en een verkopend makelaar speelt daar handig op in. Het resultaat is dat u uw droomwoning heeft gekocht, maar wellicht voor een te hoge prijs.

Het Waare Huis gaat als aankopend makelaar met u mee om de woning te bezichtigen. Wel laten wij u vrijwel altijd eerst zelf de woning bekijken. Zo kunt u oordelen of de woning goed voelt en de omgeving u aan staat. Bij een tweede bezoek gaan wij graag met u mee en zullen wij de woning zakelijk en zonder emotie waarderen. Door onze ruime praktijkervaring kunnen wij u op een goede en professionele manier begeleiden bij de eventuele koop van de woning.

De onderhandeling
Door onze database en kennis van de woningmarkt kunnen wij u bijstaan tijdens de onderhandeling van de woning waarop uw oog is gevallen. Het is prettig om met een makelaar ruggespraak te houden en te sparren over het bedrag wat acceptabel is om te betalen, ook al is het de woning van uw dromen. Zo kunt u onder goede voorwaarden tot een verantwoorde aankoop komen.

Wat doet Het Waare Huis voor u als aankopend makelaar?
Hieronder volgt een korte opsomming van een deel van onze dienstverlening bij het kopen van een woning.

  • Beoordelen of de vraagprijs reëel is
  • Controleren van de koopakte die opgesteld is door de makelaar van de verkoper
  • Begeleiding bij de notaris en advies inzake de keuze van de notaris (groot verschil in tarieven bij diverse notarissen)
  • Begeleiding bij de inspectie voor de overdracht. Controleren of de woning wel leeg is en of er geen gebreken zijn
  • Onderzoek naar de bouwtechnische staat van de woning
  • Kadastrale gegevens nagaan en kijken of de erfgrenzen kloppen
  • Erfdienstbaarheden onderzoek
  • Bestemmingsplan nakijken
  • Eventueel vergunningsonderzoek voor uitbouw /verbouw
  • Bij appartementen wordt er onderzocht of de vereniging van Eigenaren wel voldoende reserves opbouwt en gezond is.
Tarief
Voor diverse mogelijkheden hebben wij diverse tarieven. Informeer gerust bij ons om deze te bespreken.


 

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring