Bepaal je budget
Door het vaststellen van jouw maximum budget weet je wat je kan kopen. Hierdoor ga je ook niet kijken naar een woning die buiten jouw budget valt. Dit kan namelijk voor teleurstelling zorgen. Onze financieel adviseurs helpen jou graag bij het vaststellen van je maximum budget.
Omschrijf jouw droomwoning doormiddel van een wensenlijst
Je budget is vastgesteld, hierdoor weet je wat mogelijk is. Maar wat zoek je in een woning? Hoeveel slaapkamers wil je? Wil je een tuin? Wil je een schuur of juist niet? Wil je een open keuken? Welke opstelling wil je graag? Door al jouw wensen op een rijtje te zetten kan je gerichter zoeken.
Bepaal ook de wensen voor de omgeving
Je hebt een lijst gemaakt met alle wensen die jij hebt voor een woning, maar je hebt wellicht ook wensen voor de omgeving. Je kan jouw droomhuis hebben gevonden, maar misschien staat deze niet in een buurt waar jij wilt wonen. Wat doe je dan? Welke voorzieningen wil je dichtbij hebben en welke juist niet. Wil je meer in de stad of meer richting de polder? Door beide lijsten samen te voegen, kan jij gerichter op zoek naar jouw droomwoning.
Kijk op Funda of op onze website welke woningen meedoen
Al je wensen zijn in beeld. Kijk op Funda of op onze website welke woningen meedoen aan de NVM Open Huizen Dag. Welke woningen passen bij jouw wensen?
Maak een lijst met woningen die je wilt gaan bezichtigen
Heb je enkele woningen gevonden die passen bij jouw wensen? Maak hier een lijst van en zet de woning met de meeste voorkeur bovenaan. Het is verstandig om nog een extra lijstje te maken met alternatieve woningen waar je indien nodig op kan terugvallen.
Bekijk de omgeving van de woningen vooraf
Je ziet de foto’s wel van de woningen, maar dit is een moment opname. Indien mogelijk is het verstandig om rond te kijken binnen de wijk in de ochtend of avond, zodat je een beter beeld krijgt van de wijk.
Stel alvast wat vragen op die je kan stellen
Je kan tijdens de NVM Open Huizen Dag erg overweldigd worden. Daarom is het verstandig om van te voren alvast wat vragen op te stellen. Zo weet je zeker dat je die niet vergeet te stellen.
Vergeet niet om aantekeningen en eventueel foto’s te maken
Als je meerdere woningen gaat bezichtigen raden wij jouw aan om aantekeningen en foto’s te maken. Zo haal je niet alle informatie van de verschillende woningen door elkaar en kan je achteraf de goede en slechte punten van elke woning langs elkaar leggen.
Tijdens de NVM Open Huizen Dag spreek je vaak met de verkopers
Maak hier gebruik van want niemand kent de woning zo goed als de verkopers.
Lees hier onze financiële tips.
[post_type] => post
[post_date] => 2023-09-12 10:50:42
[url] => https://www.hetwaarehuis.nl/openhuizendagnajaar/
[_edit_lock] => 1694512275:2
[_edit_last] => 2
[_thumbnail_id] => 37000
[_yoast_wpseo_content_score] => 60
[_yoast_wpseo_estimated-reading-time-minutes] => 3
[news_author] => Het Waare Huis
[_news_author] => field_633d707b671bd
[news_date] => 20230912
[_news_date] => field_633d708b671be
[_news_intro_text] => field_633d75229c9ce
[_detail_layout] => field_633d75a69c9cf
[_content_section] => field_624e7328a45e1
[_yoast_wpseo_primary_category] => 245
[_wp_old_slug] => goed-voorbereid-op-pad
)
)
Open Huizen Dag – 30 sept.
Lees hier alle tips van de makelaar om goed voorbereid op pad te gaan tijdens de NVM Open Huizen Dag op zaterdag 30 september van 11:00 tot 15:00 uur.
Tips van de makelaar
Bepaal je budget Door het vaststellen van jouw maximum budget weet je wat je kan kopen. Hierdoor ga je ook niet kijken naar een woning die buiten jouw budget valt. Dit kan namelijk voor teleurstelling zorgen. Onze financieel adviseurs helpen jou graag bij het vaststellen van je maximum budget.
Omschrijf jouw droomwoning doormiddel van een wensenlijst Je budget is vastgesteld, hierdoor weet je wat mogelijk is. Maar wat zoek je in een woning? Hoeveel slaapkamers wil je? Wil je een tuin? Wil je een schuur of juist niet? Wil je een open keuken? Welke opstelling wil je graag? Door al jouw wensen op een rijtje te zetten kan je gerichter zoeken.
Bepaal ook de wensen voor de omgeving Je hebt een lijst gemaakt met alle wensen die jij hebt voor een woning, maar je hebt wellicht ook wensen voor de omgeving. Je kan jouw droomhuis hebben gevonden, maar misschien staat deze niet in een buurt waar jij wilt wonen. Wat doe je dan? Welke voorzieningen wil je dichtbij hebben en welke juist niet. Wil je meer in de stad of meer richting de polder? Door beide lijsten samen te voegen, kan jij gerichter op zoek naar jouw droomwoning.
Kijk op Funda of op onze website welke woningen meedoen Al je wensen zijn in beeld. Kijk op Funda of op onze website welke woningen meedoen aan de NVM Open Huizen Dag. Welke woningen passen bij jouw wensen?
Maak een lijst met woningen die je wilt gaan bezichtigen Heb je enkele woningen gevonden die passen bij jouw wensen? Maak hier een lijst van en zet de woning met de meeste voorkeur bovenaan. Het is verstandig om nog een extra lijstje te maken met alternatieve woningen waar je indien nodig op kan terugvallen.
Bekijk de omgeving van de woningen vooraf Je ziet de foto’s wel van de woningen, maar dit is een moment opname. Indien mogelijk is het verstandig om rond te kijken binnen de wijk in de ochtend of avond, zodat je een beter beeld krijgt van de wijk.
Stel alvast wat vragen op die je kan stellen Je kan tijdens de NVM Open Huizen Dag erg overweldigd worden. Daarom is het verstandig om van te voren alvast wat vragen op te stellen. Zo weet je zeker dat je die niet vergeet te stellen.
Vergeet niet om aantekeningen en eventueel foto’s te maken Als je meerdere woningen gaat bezichtigen raden wij jouw aan om aantekeningen en foto’s te maken. Zo haal je niet alle informatie van de verschillende woningen door elkaar en kan je achteraf de goede en slechte punten van elke woning langs elkaar leggen.
Tijdens de NVM Open Huizen Dag spreek je vaak met de verkopers Maak hier gebruik van want niemand kent de woning zo goed als de verkopers.
Sumedia\Sure\SureObject\SureObject Object
(
[post_id] => 36997
[prefix] => sure
[_status_prospect] => PROSPECT
[_status_beschikbaar] => BESCHIKBAAR
[_status_verhuurd] => VERHUURD
[_status_verkocht] => VERKOCHT
[_status_verkocht_onder_voorbehoud] => VERKOCHT_ONDER_VOORBEHOUD
[_status_onder_bod] => ONDER_BOD
[_status_onder_optie] => ONDER_OPTIE
[_status_verhuurd_onder_voorbehoud] => VERHUURD_ONDER_VOORBEHOUD
[_status_geveild] => GEVEILD
[_status_ingetrokken] => INGETROKKEN
[_status_in_aanmelding] => IN_AANMELDING
[_status_geannuleerd] => GEANNULEERD
[_status_verkocht_bij_inschrijving] => VERKOCHT_BIJ_INSCHRIJVING
[_media_soort_hoofdfoto] => HOOFDFOTO
[_media_soort_foto] => FOTO
[_media_soort_plattegrond] => PLATTEGROND
[_media_soort_ipix] => IPIX
[_media_soort_video] => VIDEO
[_media_soort_flash] => FLASH
[_media_soort_slideshow] => SLIDESHOW
[_media_soort_document] => DOCUMENT
[_media_soort_geluid] => GELUID
[_media_soort_connected_partner] => CONNECTED_PARTNER
[_media_soort_qr_code] => QR_CODE
[types] => Array
(
[0] => wonen
[1] => nieuwbouw
[2] => bog
)
[type_wonen] => wonen
[type_nieuwbouw] => nieuwbouw
[type_nieuwbouw_type] => bouwtype
[type_nieuwbouw_nummer] => bouwnummer
[type_bog] => bog
[type_agrarisch] => agrarisch
[post_types] => Array
(
[wonen] => wonen
[bog] => bedrijven
[nieuwbouw] => nieuwbouw
[bouwtype] => nieuwbouw
[bouwnummer] => nieuwbouw
)
[sure_includes:Sumedia\Sure:private] => Array
(
[0] => lib/traits/ArrayObjectTrait.php
[1] => lib/eyemove/OutputTrait.php
[2] => lib/sure.php
[3] => lib/routes.php
[4] => lib/post-type.php
[5] => lib/taxonomy.php
[6] => lib/handlers.php
[7] => lib/templates.php
[8] => lib/parser.php
[9] => lib/api.php
[10] => lib/assets.php
[11] => lib/object.php
[12] => lib/search.php
[13] => lib/shortcodes.php
[14] => lib/cbs-api.php
[15] => lib/cbs-statistics.php
[16] => lib/admin.php
[17] => lib/filters.php
[18] => lib/image-helper.php
[19] => lib/appointments.php
[20] => lib/appointments-handler.php
[21] => lib/find.php
[22] => lib/find-handler.php
)
[container:Sumedia\Sure\SureObject\SureObject:private] => Array
(
[title] => Hoe beïnvloedt een hoger salaris je maximale hypotheekbedrag?
[type] => post
[content] => Als je nadenkt over het kopen van een huis, is het belangrijk om te begrijpen hoe een salarisverhoging invloed kan hebben op het bedrag dat je kunt lenen voor een hypotheek. In dit artikel bekijken we hoe een hoger salaris je maximale hypotheekbedrag kan beïnvloeden.
Salarisverhoging en je maximale hypotheek
Wanneer je meer gaat verdienen, kan dit een positief effect hebben op het bedrag dat je kunt lenen voor een hypotheek. Banken en geldverstrekkers kijken naar je inkomen om te bepalen hoeveel je kunt lenen. Met een hoger salaris kan je in aanmerking komen voor een grotere hypotheek, omdat je financieel sterker lijkt te zijn en meer kunt bijdragen aan de maandelijkse betalingen.
De rol van de loan-to-income ratio (LTI)
Een belangrijke factor bij het bepalen van je maximale hypotheek is de 'loan-to-income ratio' (LTI), oftewel de verhouding tussen je lening en je inkomen. Als je salaris stijgt, kan je LTI-verhouding gunstiger worden. Dit betekent dat je een hogere lening kunt krijgen ten opzichte van je inkomen, wat kan resulteren in een groter hypotheekbedrag.
Invloed op de rente
Naast het verhogen van je maximale hypotheekbedrag, kan een salarisverhoging ook invloed hebben op de rente die je kunt krijgen. Met een hoger inkomen en mogelijk een betere financiële situatie, kunnen geldverstrekkers je gunstigere rentetarieven aanbieden. Dit kan op de lange termijn leiden tot lagere maandelijkse hypotheeklasten.
Let op andere factoren
Hoewel een salarisverhoging gunstig kan zijn voor je maximale hypotheekbedrag, zijn er ook andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Geldverstrekkers kijken bijvoorbeeld naar je uitgavenpatroon, andere financiële verplichtingen en je credit score. Zorg ervoor dat je financiële situatie als geheel gezond is, voordat je beslissingen neemt over een hypotheek.
Conclusie
Een hoger salaris kan een positief effect hebben op je maximale hypotheekbedrag. Het kan je in staat stellen om een groter huis te kopen en mogelijk gunstigere rentetarieven te krijgen. Echter, vergeet niet om naar het complete financiële plaatje te kijken voordat je belangrijke beslissingen neemt over een hypotheek.
[post_type] => post
[post_date] => 2023-08-23 12:03:10
[url] => https://www.hetwaarehuis.nl/salaris-maximale-hypotheekbedrag/
[_edit_lock] => 1692787624:2
[_edit_last] => 2
[_yoast_wpseo_content_score] => 90
[news_author] => Het Waare Huis
[_news_author] => field_633d707b671bd
[_news_date] => field_633d708b671be
[_news_intro_text] => field_633d75229c9ce
[detail_layout] => a:1:{i:0;s:5:"quote";}
[_detail_layout] => field_633d75a69c9cf
[_content_section] => field_624e7328a45e1
[_yoast_wpseo_primary_category] => 261
[detail_layout_0_quote] => De financiering vormt een essentieel onderdeel bij de aan- en verkoop van een huis. Om je te voorzien van gedegen advies, werken wij samen met diverse partijen.
[_detail_layout_0_quote] => field_633d789447276
[_detail_layout_0_name] => field_633d789e47277
[_thumbnail_id] => 36282
)
)
Hoe beïnvloedt een hoger salaris je maximale hypotheekbedrag?
Als je nadenkt over het kopen van een huis, is het belangrijk om te begrijpen hoe een salarisverhoging invloed kan hebben op het bedrag dat je kunt lenen voor een hypotheek. In dit artikel bekijken we hoe een hoger salaris je maximale hypotheekbedrag kan beïnvloeden.
Salarisverhoging en je maximale hypotheek
Wanneer je meer gaat verdienen, kan dit een positief effect hebben op het bedrag dat je kunt lenen voor een hypotheek. Banken en geldverstrekkers kijken naar je inkomen om te bepalen hoeveel je kunt lenen. Met een hoger salaris kan je in aanmerking komen voor een grotere hypotheek, omdat je financieel sterker lijkt te zijn en meer kunt bijdragen aan de maandelijkse betalingen.
De rol van de loan-to-income ratio (LTI)
Een belangrijke factor bij het bepalen van je maximale hypotheek is de ‘loan-to-income ratio’ (LTI), oftewel de verhouding tussen je lening en je inkomen. Als je salaris stijgt, kan je LTI-verhouding gunstiger worden. Dit betekent dat je een hogere lening kunt krijgen ten opzichte van je inkomen, wat kan resulteren in een groter hypotheekbedrag.
Invloed op de rente
Naast het verhogen van je maximale hypotheekbedrag, kan een salarisverhoging ook invloed hebben op de rente die je kunt krijgen. Met een hoger inkomen en mogelijk een betere financiële situatie, kunnen geldverstrekkers je gunstigere rentetarieven aanbieden. Dit kan op de lange termijn leiden tot lagere maandelijkse hypotheeklasten.
Let op andere factoren
Hoewel een salarisverhoging gunstig kan zijn voor je maximale hypotheekbedrag, zijn er ook andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Geldverstrekkers kijken bijvoorbeeld naar je uitgavenpatroon, andere financiële verplichtingen en je credit score. Zorg ervoor dat je financiële situatie als geheel gezond is, voordat je beslissingen neemt over een hypotheek.
Conclusie
Een hoger salaris kan een positief effect hebben op je maximale hypotheekbedrag. Het kan je in staat stellen om een groter huis te kopen en mogelijk gunstigere rentetarieven te krijgen. Echter, vergeet niet om naar het complete financiële plaatje te kijken voordat je belangrijke beslissingen neemt over een hypotheek.
Sumedia\Sure\SureObject\SureObject Object
(
[post_id] => 36997
[prefix] => sure
[_status_prospect] => PROSPECT
[_status_beschikbaar] => BESCHIKBAAR
[_status_verhuurd] => VERHUURD
[_status_verkocht] => VERKOCHT
[_status_verkocht_onder_voorbehoud] => VERKOCHT_ONDER_VOORBEHOUD
[_status_onder_bod] => ONDER_BOD
[_status_onder_optie] => ONDER_OPTIE
[_status_verhuurd_onder_voorbehoud] => VERHUURD_ONDER_VOORBEHOUD
[_status_geveild] => GEVEILD
[_status_ingetrokken] => INGETROKKEN
[_status_in_aanmelding] => IN_AANMELDING
[_status_geannuleerd] => GEANNULEERD
[_status_verkocht_bij_inschrijving] => VERKOCHT_BIJ_INSCHRIJVING
[_media_soort_hoofdfoto] => HOOFDFOTO
[_media_soort_foto] => FOTO
[_media_soort_plattegrond] => PLATTEGROND
[_media_soort_ipix] => IPIX
[_media_soort_video] => VIDEO
[_media_soort_flash] => FLASH
[_media_soort_slideshow] => SLIDESHOW
[_media_soort_document] => DOCUMENT
[_media_soort_geluid] => GELUID
[_media_soort_connected_partner] => CONNECTED_PARTNER
[_media_soort_qr_code] => QR_CODE
[types] => Array
(
[0] => wonen
[1] => nieuwbouw
[2] => bog
)
[type_wonen] => wonen
[type_nieuwbouw] => nieuwbouw
[type_nieuwbouw_type] => bouwtype
[type_nieuwbouw_nummer] => bouwnummer
[type_bog] => bog
[type_agrarisch] => agrarisch
[post_types] => Array
(
[wonen] => wonen
[bog] => bedrijven
[nieuwbouw] => nieuwbouw
[bouwtype] => nieuwbouw
[bouwnummer] => nieuwbouw
)
[sure_includes:Sumedia\Sure:private] => Array
(
[0] => lib/traits/ArrayObjectTrait.php
[1] => lib/eyemove/OutputTrait.php
[2] => lib/sure.php
[3] => lib/routes.php
[4] => lib/post-type.php
[5] => lib/taxonomy.php
[6] => lib/handlers.php
[7] => lib/templates.php
[8] => lib/parser.php
[9] => lib/api.php
[10] => lib/assets.php
[11] => lib/object.php
[12] => lib/search.php
[13] => lib/shortcodes.php
[14] => lib/cbs-api.php
[15] => lib/cbs-statistics.php
[16] => lib/admin.php
[17] => lib/filters.php
[18] => lib/image-helper.php
[19] => lib/appointments.php
[20] => lib/appointments-handler.php
[21] => lib/find.php
[22] => lib/find-handler.php
)
[container:Sumedia\Sure\SureObject\SureObject:private] => Array
(
[title] => Ontdek de voordelen van het verkopen van je huis in de zomervakantie!
[type] => post
[content] => In de zomer verloopt alles in Nederland vaak wat rustiger, met tropenroosters en mensen die massaal genieten van hun vakantie. Maar wist je dat dit juist een uitgelezen kans biedt om je huis te verkopen? Veel verkopers wachten namelijk met het in de verkoop zetten van hun woning, in de veronderstelling dat potentiële kopers op vakantie zijn. Maar niets is minder waar!
In werkelijkheid is de zomervakantie een ideale periode om je huis te presenteren op huizensites. Terwijl mensen genieten van hun vrije tijd, hebben ze ook meer ruimte om zich te oriënteren op hun droomwoning. Jouw huis kan dus juist nu volop in de spotlight staan!
Waarom zou je je huis in de zomer verkopen? Allereerst is er minder concurrentie op de woningmarkt, wat leidt tot meer bezichtigingen en een grotere kans op een snelle verkoop. Daarnaast heeft jouw woning tijdens de zomermaanden een extra troef: een prachtige tuin in volle bloei en een zonnige uitstraling die een onvergetelijke eerste indruk achterlaat.
Bovendien hebben potentiële kopers meer tijd voor bezichtigingen tijdens hun vakantie, waardoor het verkoopproces vaak vlotter verloopt. Al met al biedt de zomer dus talloze voordelen om je huis succesvol te verkopen.
Wacht daarom niet langer! Grijp deze uitnodigende kans en plan vandaag nog een vrijblijvend verkoopgesprek met onze makelaar. Wij staan klaar om je te helpen, óók tijdens deze vakantieperiode!
[post_type] => post
[post_date] => 2023-07-20 12:51:29
[url] => https://www.hetwaarehuis.nl/ontdek-de-voordelen-van-het-verkopen-van-je-huis-in-de-zomervakantie/
[_edit_lock] => 1689852156:2
[_edit_last] => 2
[_yoast_wpseo_content_score] => 90
[news_author] => Het Waare Huis
[_news_author] => field_633d707b671bd
[news_date] => 20230720
[_news_date] => field_633d708b671be
[_news_intro_text] => field_633d75229c9ce
[_detail_layout] => field_633d75a69c9cf
[_content_section] => field_624e7328a45e1
[_thumbnail_id] => 35673
[_yoast_wpseo_primary_category] => 260
)
)
Ontdek de voordelen van het verkopen van je huis in de zomervakantie!
In de zomer verloopt alles in Nederland vaak wat rustiger, met tropenroosters en mensen die massaal genieten van hun vakantie. Maar wist je dat dit juist een uitgelezen kans biedt om je huis te verkopen? Veel verkopers wachten namelijk met het in de verkoop zetten van hun woning, in de veronderstelling dat potentiële kopers op vakantie zijn. Maar niets is minder waar!
In werkelijkheid is de zomervakantie een ideale periode om je huis te presenteren op huizensites. Terwijl mensen genieten van hun vrije tijd, hebben ze ook meer ruimte om zich te oriënteren op hun droomwoning. Jouw huis kan dus juist nu volop in de spotlight staan!
Waarom zou je je huis in de zomer verkopen? Allereerst is er minder concurrentie op de woningmarkt, wat leidt tot meer bezichtigingen en een grotere kans op een snelle verkoop. Daarnaast heeft jouw woning tijdens de zomermaanden een extra troef: een prachtige tuin in volle bloei en een zonnige uitstraling die een onvergetelijke eerste indruk achterlaat.
Bovendien hebben potentiële kopers meer tijd voor bezichtigingen tijdens hun vakantie, waardoor het verkoopproces vaak vlotter verloopt. Al met al biedt de zomer dus talloze voordelen om je huis succesvol te verkopen.
Wacht daarom niet langer! Grijp deze uitnodigende kans en plan vandaag nog een vrijblijvend verkoopgesprek met onze makelaar. Wij staan klaar om je te helpen, óók tijdens deze vakantieperiode!
Sumedia\Sure\SureObject\SureObject Object
(
[post_id] => 36997
[prefix] => sure
[_status_prospect] => PROSPECT
[_status_beschikbaar] => BESCHIKBAAR
[_status_verhuurd] => VERHUURD
[_status_verkocht] => VERKOCHT
[_status_verkocht_onder_voorbehoud] => VERKOCHT_ONDER_VOORBEHOUD
[_status_onder_bod] => ONDER_BOD
[_status_onder_optie] => ONDER_OPTIE
[_status_verhuurd_onder_voorbehoud] => VERHUURD_ONDER_VOORBEHOUD
[_status_geveild] => GEVEILD
[_status_ingetrokken] => INGETROKKEN
[_status_in_aanmelding] => IN_AANMELDING
[_status_geannuleerd] => GEANNULEERD
[_status_verkocht_bij_inschrijving] => VERKOCHT_BIJ_INSCHRIJVING
[_media_soort_hoofdfoto] => HOOFDFOTO
[_media_soort_foto] => FOTO
[_media_soort_plattegrond] => PLATTEGROND
[_media_soort_ipix] => IPIX
[_media_soort_video] => VIDEO
[_media_soort_flash] => FLASH
[_media_soort_slideshow] => SLIDESHOW
[_media_soort_document] => DOCUMENT
[_media_soort_geluid] => GELUID
[_media_soort_connected_partner] => CONNECTED_PARTNER
[_media_soort_qr_code] => QR_CODE
[types] => Array
(
[0] => wonen
[1] => nieuwbouw
[2] => bog
)
[type_wonen] => wonen
[type_nieuwbouw] => nieuwbouw
[type_nieuwbouw_type] => bouwtype
[type_nieuwbouw_nummer] => bouwnummer
[type_bog] => bog
[type_agrarisch] => agrarisch
[post_types] => Array
(
[wonen] => wonen
[bog] => bedrijven
[nieuwbouw] => nieuwbouw
[bouwtype] => nieuwbouw
[bouwnummer] => nieuwbouw
)
[sure_includes:Sumedia\Sure:private] => Array
(
[0] => lib/traits/ArrayObjectTrait.php
[1] => lib/eyemove/OutputTrait.php
[2] => lib/sure.php
[3] => lib/routes.php
[4] => lib/post-type.php
[5] => lib/taxonomy.php
[6] => lib/handlers.php
[7] => lib/templates.php
[8] => lib/parser.php
[9] => lib/api.php
[10] => lib/assets.php
[11] => lib/object.php
[12] => lib/search.php
[13] => lib/shortcodes.php
[14] => lib/cbs-api.php
[15] => lib/cbs-statistics.php
[16] => lib/admin.php
[17] => lib/filters.php
[18] => lib/image-helper.php
[19] => lib/appointments.php
[20] => lib/appointments-handler.php
[21] => lib/find.php
[22] => lib/find-handler.php
)
[container:Sumedia\Sure\SureObject\SureObject:private] => Array
(
[title] => Kies voor onze unieke aanpak
[type] => post
[content] => Je hebt de knoop doorgehakt en wilt je woning in de markt zetten voor verkoop. Een spannend moment, wij weten dat als geen ander. Wat komt er op je af? Wat is de rol van een makelaar? Eerst kopen of eerst verkopen?
Het Waare Huis neemt je mee in zeven stappen, van wat er allemaal bij komt kijken en hoe wij jou aan de hand meenemen tot aan de notaris.
STAP 1 HET BEPALEN VAN DE WAARDE
Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk. Je hebt contact met één vaste NVM-makelaar die het gehele verkoopproces begeleidt. De makelaar bepaalt met een deskundige blik de waarde van jouw woning en vervolgens de vraagprijs. Wij gaan uit van een realistische vraagprijs die niet te hoog, maar zeker niet te laag is
STAP 2 VERKOOP STRATEGIE
De makelaar die het proces begeleidt, is zeer ervaren in jouw woonomgeving en voorziet je van het juiste advies. De strategie is daarbij geheel gebaseerd op jouw wensen en betreft een maatwerkaanpak. Dat komt doordat geen enkele situatie, woning en opdrachtgever hetzelfde zijn
STAP 3 OPSTELLEN VAN DE WONINGPRESENTATIE
Jouw woning is de droomwoning voor aspirant-kopers en dat gevoel willen wij uitstralen in de foto’s, op onze website en tijdens bezichtigingen. De woning moet ‘verkoopklaar’ gemaakt worden en Het Waare Huis voorziet je graag van stylingadvies en werkt daarnaast samen met professionele partijen. Pas als jij 100% tevreden bent, wordt jouw woning gepresenteerd aan het grote publiek.
STAP 4 BEZICHTIGINGEN
Samen wordt afgesproken op welke dagen en tijden de bezichtigingen zijn. Het Waare Huis begeleidt de bezichtigingen voor je en je krijgt een uitgebreide terugkoppeling van de makelaar. Zo weet je precies hoe het ervoor staat. Bezichtigingen kunnen, naar wens, ook buiten kantoortijden of in de weekenden plaatsvinden.
STAP 5 ONDERHANDELINGEN
Een bod of meerdere biedingen op jouw woning? Een spannend moment! Voor de onderhandelingen kan je volledig vertrouwen op de expertise van de makelaar als adviseur en sparringpartner. De makelaar stemt altijd met jouw af wat de beste tactiek is die gevolgd kan worden om een juiste beslissing te nemen.
STAP 6 KOOPOVEREENKOMST
Is er overeenstemming bereikt over de koopsom, de overdrachtsdatum en de voorwaarden? Dan wordt de koopovereenkomst door Het Waare Huis opgesteld. Wij zorgen ervoor dat alle gemaakte afspraken in de koopovereenkomst worden vastgelegd. De makelaar neemt samen met jou de koopovereenkomst door, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Wanneer alle handtekeningen zijn gezet is de koopovereenkomst gesloten.
STAP 7 EINDINSPECTIE EN NOTARIS
Jouw woning is verkocht, gefeliciteerd! Voordat je naar de notaris gaat om de leveringsakte te tekenen, is er een eindinspectie met jou, de koper en de makelaar. Een belangrijk moment om te checken of alles in orde is. Op een professionele wijze legt de makelaar vast wat de huidige staat van de woning is. Bij de notaris vindt de juridische levering aan de koper plaats, betaalt de koper de koopsom en ben je officieel geen eigenaar meer. De courtage betaal je pas als de verkoop helemaal definitief is.
[post_type] => post
[post_date] => 2023-07-06 16:11:22
[url] => https://www.hetwaarehuis.nl/kies-voor-onze-unieke-aanpak/
[_edit_lock] => 1688652971:2
[_edit_last] => 2
[_thumbnail_id] => 8644
[_yoast_wpseo_content_score] => 90
[news_author] => Het Waare Huis
[_news_author] => field_633d707b671bd
[news_date] => 20230706
[_news_date] => field_633d708b671be
[_news_intro_text] => field_633d75229c9ce
[detail_layout] => a:2:{i:0;s:5:"quote";i:1;s:8:"news_cta";}
[_detail_layout] => field_633d75a69c9cf
[_content_section] => field_624e7328a45e1
[detail_layout_0_quote] => Het Waare Huis kijkt naar de kwaliteiten en verbeterpunten van jouw woning. Een juiste waardebepaling zorgt uiteindelijk voor een vlotte verkoop en tevredenheid bij alle betrokkenen.
[_detail_layout_0_quote] => field_633d789447276
[_detail_layout_0_name] => field_633d789e47277
[_yoast_wpseo_primary_category] => 260
[detail_layout_1_subtitle] => Vrijblijvend advies
[_detail_layout_1_subtitle] => field_633d782e47270
[detail_layout_1_title] => Plan vrijblijvend een afspraak met een van onze makelaars
[_detail_layout_1_title] => field_633d783947271
[detail_layout_1_button_left] => a:3:{s:5:"title";s:16:"Afspraak plannen";s:3:"url";s:45:"https://www.hetwaarehuis.nl/plan-een-afspraak";s:6:"target";s:0:"";}
[_detail_layout_1_button_left] => field_633d784047272
[_detail_layout_1_button_right] => field_633d784b47273
[detail_layout_1_image] => 26662
[_detail_layout_1_image] => field_633d786747274
)
)
Kies voor onze unieke aanpak
Je hebt de knoop doorgehakt en wilt je woning in de markt zetten voor verkoop. Een spannend moment, wij weten dat als geen ander. Wat komt er op je af? Wat is de rol van een makelaar? Eerst kopen of eerst verkopen?
Het Waare Huis neemt je mee in zeven stappen, van wat er allemaal bij komt kijken en hoe wij jou aan de hand meenemen tot aan de notaris.
STAP 1 HET BEPALEN VAN DE WAARDE
Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk. Je hebt contact met één vaste NVM-makelaar die het gehele verkoopproces begeleidt. De makelaar bepaalt met een deskundige blik de waarde van jouw woning en vervolgens de vraagprijs. Wij gaan uit van een realistische vraagprijs die niet te hoog, maar zeker niet te laag is
STAP 2 VERKOOP STRATEGIE
De makelaar die het proces begeleidt, is zeer ervaren in jouw woonomgeving en voorziet je van het juiste advies. De strategie is daarbij geheel gebaseerd op jouw wensen en betreft een maatwerkaanpak. Dat komt doordat geen enkele situatie, woning en opdrachtgever hetzelfde zijn
STAP 3 OPSTELLEN VAN DE WONINGPRESENTATIE
Jouw woning is de droomwoning voor aspirant-kopers en dat gevoel willen wij uitstralen in de foto’s, op onze website en tijdens bezichtigingen. De woning moet ‘verkoopklaar’ gemaakt worden en Het Waare Huis voorziet je graag van stylingadvies en werkt daarnaast samen met professionele partijen. Pas als jij 100% tevreden bent, wordt jouw woning gepresenteerd aan het grote publiek.
STAP 4 BEZICHTIGINGEN
Samen wordt afgesproken op welke dagen en tijden de bezichtigingen zijn. Het Waare Huis begeleidt de bezichtigingen voor je en je krijgt een uitgebreide terugkoppeling van de makelaar. Zo weet je precies hoe het ervoor staat. Bezichtigingen kunnen, naar wens, ook buiten kantoortijden of in de weekenden plaatsvinden.
STAP 5 ONDERHANDELINGEN
Een bod of meerdere biedingen op jouw woning? Een spannend moment! Voor de onderhandelingen kan je volledig vertrouwen op de expertise van de makelaar als adviseur en sparringpartner. De makelaar stemt altijd met jouw af wat de beste tactiek is die gevolgd kan worden om een juiste beslissing te nemen.
STAP 6 KOOPOVEREENKOMST
Is er overeenstemming bereikt over de koopsom, de overdrachtsdatum en de voorwaarden? Dan wordt de koopovereenkomst door Het Waare Huis opgesteld. Wij zorgen ervoor dat alle gemaakte afspraken in de koopovereenkomst worden vastgelegd. De makelaar neemt samen met jou de koopovereenkomst door, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Wanneer alle handtekeningen zijn gezet is de koopovereenkomst gesloten.
STAP 7 EINDINSPECTIE EN NOTARIS
Jouw woning is verkocht, gefeliciteerd! Voordat je naar de notaris gaat om de leveringsakte te tekenen, is er een eindinspectie met jou, de koper en de makelaar. Een belangrijk moment om te checken of alles in orde is. Op een professionele wijze legt de makelaar vast wat de huidige staat van de woning is. Bij de notaris vindt de juridische levering aan de koper plaats, betaalt de koper de koopsom en ben je officieel geen eigenaar meer. De courtage betaal je pas als de verkoop helemaal definitief is.
Sumedia\Sure\SureObject\SureObject Object
(
[post_id] => 36997
[prefix] => sure
[_status_prospect] => PROSPECT
[_status_beschikbaar] => BESCHIKBAAR
[_status_verhuurd] => VERHUURD
[_status_verkocht] => VERKOCHT
[_status_verkocht_onder_voorbehoud] => VERKOCHT_ONDER_VOORBEHOUD
[_status_onder_bod] => ONDER_BOD
[_status_onder_optie] => ONDER_OPTIE
[_status_verhuurd_onder_voorbehoud] => VERHUURD_ONDER_VOORBEHOUD
[_status_geveild] => GEVEILD
[_status_ingetrokken] => INGETROKKEN
[_status_in_aanmelding] => IN_AANMELDING
[_status_geannuleerd] => GEANNULEERD
[_status_verkocht_bij_inschrijving] => VERKOCHT_BIJ_INSCHRIJVING
[_media_soort_hoofdfoto] => HOOFDFOTO
[_media_soort_foto] => FOTO
[_media_soort_plattegrond] => PLATTEGROND
[_media_soort_ipix] => IPIX
[_media_soort_video] => VIDEO
[_media_soort_flash] => FLASH
[_media_soort_slideshow] => SLIDESHOW
[_media_soort_document] => DOCUMENT
[_media_soort_geluid] => GELUID
[_media_soort_connected_partner] => CONNECTED_PARTNER
[_media_soort_qr_code] => QR_CODE
[types] => Array
(
[0] => wonen
[1] => nieuwbouw
[2] => bog
)
[type_wonen] => wonen
[type_nieuwbouw] => nieuwbouw
[type_nieuwbouw_type] => bouwtype
[type_nieuwbouw_nummer] => bouwnummer
[type_bog] => bog
[type_agrarisch] => agrarisch
[post_types] => Array
(
[wonen] => wonen
[bog] => bedrijven
[nieuwbouw] => nieuwbouw
[bouwtype] => nieuwbouw
[bouwnummer] => nieuwbouw
)
[sure_includes:Sumedia\Sure:private] => Array
(
[0] => lib/traits/ArrayObjectTrait.php
[1] => lib/eyemove/OutputTrait.php
[2] => lib/sure.php
[3] => lib/routes.php
[4] => lib/post-type.php
[5] => lib/taxonomy.php
[6] => lib/handlers.php
[7] => lib/templates.php
[8] => lib/parser.php
[9] => lib/api.php
[10] => lib/assets.php
[11] => lib/object.php
[12] => lib/search.php
[13] => lib/shortcodes.php
[14] => lib/cbs-api.php
[15] => lib/cbs-statistics.php
[16] => lib/admin.php
[17] => lib/filters.php
[18] => lib/image-helper.php
[19] => lib/appointments.php
[20] => lib/appointments-handler.php
[21] => lib/find.php
[22] => lib/find-handler.php
)
[container:Sumedia\Sure\SureObject\SureObject:private] => Array
(
[title] => De Zonneboiler versus de Warmtepomp: Een gedetailleerde vergelijking
[type] => post
[content] => Als je op zoek bent naar een duurzame manier om je huis te verwarmen en je energieverbruik te verminderen, sta je wellicht voor de keuze tussen een zonneboiler en een warmtepomp. Beide systemen maken gebruik van hernieuwbare energiebronnen, maar ze werken op verschillende principes en hebben verschillende voordelen. In dit artikel zullen we de kenmerken van beide opties analyseren en hun toepassingen en efficiëntie vergelijken.
Zonneboiler
Een zonneboiler maakt gebruik van zonne-energie om water te verwarmen. Het bestaat uit zonnecollectoren die op het dak worden geplaatst en een opslagtank waarin het verwarmde water wordt opgeslagen. Zonneboilers zijn vooral geschikt voor huishoudens die veel warm water verbruiken, zoals gezinnen met meerdere personen. Ze zijn een uitstekende keuze als je wilt profiteren van zonne-energie en tegelijkertijd je energierekening wilt verlagen. Een zonneboiler kan tot 60% van je jaarlijkse warmwaterbehoefte dekken, waardoor je afhankelijkheid van fossiele brandstoffen afneemt.
Warmtepomp
Aan de andere kant hebben we de warmtepomp, die energie uit de omgeving haalt en deze gebruikt om je huis te verwarmen. Warmtepompen werken op elektriciteit en halen warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Ze kunnen zowel voor verwarming als voor het produceren van warm water worden gebruikt. Een warmtepomp is vooral geschikt voor goed geïsoleerde woningen, omdat ze efficiënter werken bij lagere temperaturen. Hoewel een warmtepomp aanvankelijk duurder kan zijn om te installeren dan een zonneboiler, kan het je op de lange termijn veel energie en kosten besparen. Bovendien zijn warmtepompen milieuvriendelijk, omdat ze geen directe CO2-uitstoot hebben.
Vergelijking
Het belangrijkste verschil tussen een zonneboiler en een warmtepomp is de bron van de energie die ze gebruiken. Een zonneboiler vertrouwt op zonlicht, terwijl een warmtepomp energie uit de omgeving haalt. Beide systemen hebben echter een elektrische aansluiting nodig om te kunnen functioneren. Als je al zonnepanelen hebt, kan een zonneboiler een goede aanvulling zijn, omdat je gebruikmaakt van twee vormen van zonne-energie. Een warmtepomp kan echter efficiënter zijn als je huis goed geïsoleerd is en je geen zonnecollectoren op je dak wilt plaatsen.
Keuzefactoren
Het kiezen tussen een zonneboiler en een warmtepomp hangt af van verschillende factoren, zoals je warmwaterbehoefte, de beschikbaarheid van zonlicht, de isolatie van je huis en je budget. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een specialist op het gebied van duurzame energie, zodat je de juiste keuze kunt maken. Beide systemen dragen bij aan het verminderen van je ecologische voetafdruk en het verlagen van je energierekening, waardoor je een stap dichter bij een duurzamere levensstijl komt.
Conclusie
Kortom, zowel een zonneboiler als een warmtepomp zijn goede opties voor het verduurzamen van je woning. Een zonneboiler is ideaal voor huishoudens die veel warm water verbruiken, terwijl een warmtepomp geschikt is voor goed geïsoleerde woningen. Uiteindelijk moet je rekening houden met je specifieke behoeften en omstandigheden om de beste keuze te maken. Wat je ook kiest, je zult bijdragen aan een groenere toekomst en profiteren van lagere energiekosten op de lange termijn.
[post_type] => post
[post_date] => 2023-06-01 16:20:15
[url] => https://www.hetwaarehuis.nl/de-zonneboiler-versus-de-warmtepomp-een-gedetailleerde-vergelijking/
[_edit_lock] => 1685630490:2
[_edit_last] => 2
[_thumbnail_id] => 33591
[_yoast_wpseo_content_score] => 90
[_yoast_wpseo_estimated-reading-time-minutes] => 3
[news_author] => Het Waare Huis
[_news_author] => field_633d707b671bd
[_news_date] => field_633d708b671be
[_news_intro_text] => field_633d75229c9ce
[_detail_layout] => field_633d75a69c9cf
[_content_section] => field_624e7328a45e1
[_yoast_wpseo_primary_category] => 250
)
)
De Zonneboiler versus de Warmtepomp: Een gedetailleerde vergelijking
Als je op zoek bent naar een duurzame manier om je huis te verwarmen en je energieverbruik te verminderen, sta je wellicht voor de keuze tussen een zonneboiler en een warmtepomp. Beide systemen maken gebruik van hernieuwbare energiebronnen, maar ze werken op verschillende principes en hebben verschillende voordelen. In dit artikel zullen we de kenmerken van beide opties analyseren en hun toepassingen en efficiëntie vergelijken.
Zonneboiler
Een zonneboiler maakt gebruik van zonne-energie om water te verwarmen. Het bestaat uit zonnecollectoren die op het dak worden geplaatst en een opslagtank waarin het verwarmde water wordt opgeslagen. Zonneboilers zijn vooral geschikt voor huishoudens die veel warm water verbruiken, zoals gezinnen met meerdere personen. Ze zijn een uitstekende keuze als je wilt profiteren van zonne-energie en tegelijkertijd je energierekening wilt verlagen. Een zonneboiler kan tot 60% van je jaarlijkse warmwaterbehoefte dekken, waardoor je afhankelijkheid van fossiele brandstoffen afneemt.
Warmtepomp
Aan de andere kant hebben we de warmtepomp, die energie uit de omgeving haalt en deze gebruikt om je huis te verwarmen. Warmtepompen werken op elektriciteit en halen warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Ze kunnen zowel voor verwarming als voor het produceren van warm water worden gebruikt. Een warmtepomp is vooral geschikt voor goed geïsoleerde woningen, omdat ze efficiënter werken bij lagere temperaturen. Hoewel een warmtepomp aanvankelijk duurder kan zijn om te installeren dan een zonneboiler, kan het je op de lange termijn veel energie en kosten besparen. Bovendien zijn warmtepompen milieuvriendelijk, omdat ze geen directe CO2-uitstoot hebben.
Vergelijking
Het belangrijkste verschil tussen een zonneboiler en een warmtepomp is de bron van de energie die ze gebruiken. Een zonneboiler vertrouwt op zonlicht, terwijl een warmtepomp energie uit de omgeving haalt. Beide systemen hebben echter een elektrische aansluiting nodig om te kunnen functioneren. Als je al zonnepanelen hebt, kan een zonneboiler een goede aanvulling zijn, omdat je gebruikmaakt van twee vormen van zonne-energie. Een warmtepomp kan echter efficiënter zijn als je huis goed geïsoleerd is en je geen zonnecollectoren op je dak wilt plaatsen.
Keuzefactoren
Het kiezen tussen een zonneboiler en een warmtepomp hangt af van verschillende factoren, zoals je warmwaterbehoefte, de beschikbaarheid van zonlicht, de isolatie van je huis en je budget. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een specialist op het gebied van duurzame energie, zodat je de juiste keuze kunt maken. Beide systemen dragen bij aan het verminderen van je ecologische voetafdruk en het verlagen van je energierekening, waardoor je een stap dichter bij een duurzamere levensstijl komt.
Conclusie
Kortom, zowel een zonneboiler als een warmtepomp zijn goede opties voor het verduurzamen van je woning. Een zonneboiler is ideaal voor huishoudens die veel warm water verbruiken, terwijl een warmtepomp geschikt is voor goed geïsoleerde woningen. Uiteindelijk moet je rekening houden met je specifieke behoeften en omstandigheden om de beste keuze te maken. Wat je ook kiest, je zult bijdragen aan een groenere toekomst en profiteren van lagere energiekosten op de lange termijn.
Een warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om een woning te verwarmen. Het werkt als volgt: de warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht, de bodem of het grondwater en zet deze warmte om in bruikbare energie voor de verwarming van de woning en het tapwater. Dit proces vindt plaats in de buitenunit van de warmtepomp.
Er zijn verschillende soorten warmtepompen. De meest voorkomende zijn de lucht-water warmtepomp en de bodem-water warmtepomp. De lucht-water warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht en de bodem-water warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem. Daarnaast zijn er ook water-water warmtepompen die warmte uit grondwater halen.
Het gebruik van een warmtepomp kan zorgen voor een flinke besparing op de energierekening, vooral als deze in combinatie met zonnepanelen wordt gebruikt. Daarnaast is een warmtepomp duurzaam omdat het gebruik maakt van natuurlijke warmtebronnen in plaats van fossiele brandstoffen.
Het is wel belangrijk om bij het gebruik van een warmtepomp te zorgen voor een goede isolatie van de woning. Ook is het nodig om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren om de optimale werking van de warmtepomp te waarborgen.
In het kort is een warmtepomp dus een duurzame en energiezuinige manier om een woning te verwarmen en van warm water te voorzien, door gebruik te maken van natuurlijke warmtebronnen.
Een warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om een woning te verwarmen. Het werkt als volgt: de warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht, de bodem of het grondwater en zet deze warmte om in bruikbare energie voor de verwarming van de woning en het tapwater. Dit proces vindt plaats in de buitenunit van de warmtepomp.
Er zijn verschillende soorten warmtepompen. De meest voorkomende zijn de lucht-water warmtepomp en de bodem-water warmtepomp. De lucht-water warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht en de bodem-water warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem. Daarnaast zijn er ook water-water warmtepompen die warmte uit grondwater halen.
Het gebruik van een warmtepomp kan zorgen voor een flinke besparing op de energierekening, vooral als deze in combinatie met zonnepanelen wordt gebruikt. Daarnaast is een warmtepomp duurzaam omdat het gebruik maakt van natuurlijke warmtebronnen in plaats van fossiele brandstoffen.
Het is wel belangrijk om bij het gebruik van een warmtepomp te zorgen voor een goede isolatie van de woning. Ook is het nodig om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren om de optimale werking van de warmtepomp te waarborgen.
In het kort is een warmtepomp dus een duurzame en energiezuinige manier om een woning te verwarmen en van warm water te voorzien, door gebruik te maken van natuurlijke warmtebronnen.
Sumedia\Sure\SureObject\SureObject Object
(
[post_id] => 36997
[prefix] => sure
[_status_prospect] => PROSPECT
[_status_beschikbaar] => BESCHIKBAAR
[_status_verhuurd] => VERHUURD
[_status_verkocht] => VERKOCHT
[_status_verkocht_onder_voorbehoud] => VERKOCHT_ONDER_VOORBEHOUD
[_status_onder_bod] => ONDER_BOD
[_status_onder_optie] => ONDER_OPTIE
[_status_verhuurd_onder_voorbehoud] => VERHUURD_ONDER_VOORBEHOUD
[_status_geveild] => GEVEILD
[_status_ingetrokken] => INGETROKKEN
[_status_in_aanmelding] => IN_AANMELDING
[_status_geannuleerd] => GEANNULEERD
[_status_verkocht_bij_inschrijving] => VERKOCHT_BIJ_INSCHRIJVING
[_media_soort_hoofdfoto] => HOOFDFOTO
[_media_soort_foto] => FOTO
[_media_soort_plattegrond] => PLATTEGROND
[_media_soort_ipix] => IPIX
[_media_soort_video] => VIDEO
[_media_soort_flash] => FLASH
[_media_soort_slideshow] => SLIDESHOW
[_media_soort_document] => DOCUMENT
[_media_soort_geluid] => GELUID
[_media_soort_connected_partner] => CONNECTED_PARTNER
[_media_soort_qr_code] => QR_CODE
[types] => Array
(
[0] => wonen
[1] => nieuwbouw
[2] => bog
)
[type_wonen] => wonen
[type_nieuwbouw] => nieuwbouw
[type_nieuwbouw_type] => bouwtype
[type_nieuwbouw_nummer] => bouwnummer
[type_bog] => bog
[type_agrarisch] => agrarisch
[post_types] => Array
(
[wonen] => wonen
[bog] => bedrijven
[nieuwbouw] => nieuwbouw
[bouwtype] => nieuwbouw
[bouwnummer] => nieuwbouw
)
[sure_includes:Sumedia\Sure:private] => Array
(
[0] => lib/traits/ArrayObjectTrait.php
[1] => lib/eyemove/OutputTrait.php
[2] => lib/sure.php
[3] => lib/routes.php
[4] => lib/post-type.php
[5] => lib/taxonomy.php
[6] => lib/handlers.php
[7] => lib/templates.php
[8] => lib/parser.php
[9] => lib/api.php
[10] => lib/assets.php
[11] => lib/object.php
[12] => lib/search.php
[13] => lib/shortcodes.php
[14] => lib/cbs-api.php
[15] => lib/cbs-statistics.php
[16] => lib/admin.php
[17] => lib/filters.php
[18] => lib/image-helper.php
[19] => lib/appointments.php
[20] => lib/appointments-handler.php
[21] => lib/find.php
[22] => lib/find-handler.php
)
[container:Sumedia\Sure\SureObject\SureObject:private] => Array
(
[title] => Wat kan ik met de overwaarde van mijn huis?
[type] => post
[content] => Als je al een tijdje in je huis woont, kan het zijn dat de waarde van je woning is gestegen. Dat betekent dat er sprake is van overwaarde. Maar wat is overwaarde precies en wat kun je ermee doen?
Wat is overwaarde?
Overwaarde is het verschil tussen de waarde van je huis en de hoogte van de hypotheek die je erop hebt. Als je bijvoorbeeld een huis hebt dat momenteel € 300.000 waard is en waarop je nog een hypotheek hebt van € 200.000, dan is er sprake van € 100.000 aan overwaarde. Overwaarde kan ontstaan doordat de woningprijzen stijgen, maar ook doordat je extra hebt afgelost op je hypotheek.
Waar mag je overwaarde aan besteden?
Er zijn verschillende manieren waarop je de overwaarde van je huis kunt benutten. Hieronder bespreken we de meest voorkomende opties:
Verhuizen
Als je wilt verhuizen, kun je de overwaarde van je huidige woning gebruiken voor de aankoop van een nieuwe woning. Door de overwaarde kun je bijvoorbeeld een duurder huis kopen of een hogere hypotheek afsluiten. Houd er wel rekening mee dat je bij de aankoop van een nieuwe woning vaak kosten moet maken, zoals overdrachtsbelasting en makelaarskosten. Ook is het belangrijk om te weten dat sommige hypotheekverstrekkers de overwaarde niet meenemen bij de beoordeling van je nieuwe hypotheek.
Verbouwen
Je kunt de overwaarde van je huis ook gebruiken voor een verbouwing of renovatie. Door te investeren in je huis, kun je de waarde ervan nog verder verhogen. Een verbouwing kan bijvoorbeeld bestaan uit het plaatsen van een dakkapel, het renoveren van de badkamer of het vernieuwen van de keuken. Een verbouwing kan veel geld kosten, maar door de overwaarde te gebruiken hoef je niet zelf voor de financiering te zorgen.
Aflossen op je hypotheek
Als je geen plannen hebt om te verhuizen of te verbouwen, kun je de overwaarde gebruiken om extra af te lossen op je hypotheek. Door extra af te lossen, daalt de hoogte van je hypotheekschuld en dalen ook je maandlasten. Dit kan aantrekkelijk zijn als je graag meer financiële ruimte wilt hebben of als je bijvoorbeeld eerder met pensioen wilt gaan.Daarnaast zijn er nog een aantal andere manieren waarop je de overwaarde van je woning kunt gebruiken:
Schulden aflossen;
Pensioen aanvullen;
Sparen voor noodgevallen of toekomstige uitgaven;
Gebruik het om een erfenis te plannen;
Koop een tweede woning (bijv. een vakantiehuisje);
Geniet van het leven.
Hoe kan Het Waare Huis je helpen?
Als makelaarsbureau kan Het Waare Huis je helpen bij het bepalen van de waarde van je woning. Daarnaast werken wij samen met financiële adviseurs die je kunnen adviseren over de mogelijkheden om de overwaarde te benutten en welke optie het beste bij jouw situatie past. Uiteraard kunnen wij je helpen bij de verkoop van je woning als je van plan bent om te verhuizen.
[post_type] => post
[post_date] => 2023-05-11 12:02:22
[url] => https://www.hetwaarehuis.nl/wat-kan-ik-met-de-overwaarde-van-mijn-huis/
[_edit_lock] => 1684163364:2
[_edit_last] => 2
[_thumbnail_id] => 32888
[_yoast_wpseo_content_score] => 90
[news_author] => Het Waare Huis
[_news_author] => field_633d707b671bd
[news_date] => 20230511
[_news_date] => field_633d708b671be
[_news_intro_text] => field_633d75229c9ce
[_detail_layout] => field_633d75a69c9cf
[_content_section] => field_624e7328a45e1
[_yoast_wpseo_primary_category] => 244
[_wp_old_date] => 2023-05-15
)
)
Wat kan ik met de overwaarde van mijn huis?
Als je al een tijdje in je huis woont, kan het zijn dat de waarde van je woning is gestegen. Dat betekent dat er sprake is van overwaarde. Maar wat is overwaarde precies en wat kun je ermee doen?
Wat is overwaarde?
Overwaarde is het verschil tussen de waarde van je huis en de hoogte van de hypotheek die je erop hebt. Als je bijvoorbeeld een huis hebt dat momenteel € 300.000 waard is en waarop je nog een hypotheek hebt van € 200.000, dan is er sprake van € 100.000 aan overwaarde. Overwaarde kan ontstaan doordat de woningprijzen stijgen, maar ook doordat je extra hebt afgelost op je hypotheek.
Waar mag je overwaarde aan besteden?
Er zijn verschillende manieren waarop je de overwaarde van je huis kunt benutten. Hieronder bespreken we de meest voorkomende opties:
Verhuizen
Als je wilt verhuizen, kun je de overwaarde van je huidige woning gebruiken voor de aankoop van een nieuwe woning. Door de overwaarde kun je bijvoorbeeld een duurder huis kopen of een hogere hypotheek afsluiten. Houd er wel rekening mee dat je bij de aankoop van een nieuwe woning vaak kosten moet maken, zoals overdrachtsbelasting en makelaarskosten. Ook is het belangrijk om te weten dat sommige hypotheekverstrekkers de overwaarde niet meenemen bij de beoordeling van je nieuwe hypotheek.
Verbouwen
Je kunt de overwaarde van je huis ook gebruiken voor een verbouwing of renovatie. Door te investeren in je huis, kun je de waarde ervan nog verder verhogen. Een verbouwing kan bijvoorbeeld bestaan uit het plaatsen van een dakkapel, het renoveren van de badkamer of het vernieuwen van de keuken. Een verbouwing kan veel geld kosten, maar door de overwaarde te gebruiken hoef je niet zelf voor de financiering te zorgen.
Aflossen op je hypotheek
Als je geen plannen hebt om te verhuizen of te verbouwen, kun je de overwaarde gebruiken om extra af te lossen op je hypotheek. Door extra af te lossen, daalt de hoogte van je hypotheekschuld en dalen ook je maandlasten. Dit kan aantrekkelijk zijn als je graag meer financiële ruimte wilt hebben of als je bijvoorbeeld eerder met pensioen wilt gaan.
Daarnaast zijn er nog een aantal andere manieren waarop je de overwaarde van je woning kunt gebruiken:
Schulden aflossen;
Pensioen aanvullen;
Sparen voor noodgevallen of toekomstige uitgaven;
Gebruik het om een erfenis te plannen;
Koop een tweede woning (bijv. een vakantiehuisje);
Geniet van het leven.
Hoe kan Het Waare Huis je helpen?
Als makelaarsbureau kan Het Waare Huis je helpen bij het bepalen van de waarde van je woning. Daarnaast werken wij samen met financiële adviseurs die je kunnen adviseren over de mogelijkheden om de overwaarde te benutten en welke optie het beste bij jouw situatie past. Uiteraard kunnen wij je helpen bij de verkoop van je woning als je van plan bent om te verhuizen.
Ons kantoor is vanwege een teamuitje aanstaande vrijdag 12 mei vanaf 13:00 gesloten. Op Hemelvaartsdag (donderdag 18 mei) zijn wij gesloten en op vrijdag 19 mei staan wij weer voor je klaar.